Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Αναστάσιος (Σούλης)






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Έτος γέννησης: 1943
Τόπος γέννησης: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θέση στην ομάδα: ΣΕΝΤΕΡ-ΦΟΡ
Αγωνιστικοί περίοδοι: ΑΡΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 1963-1964 και 1966-1969.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 1969-1972
Προηγούμενη ομάδα: ΔΟΞΑ Δράμας 1964-1965

Αξέχαστα παιχνίδια:
30-5-1971: Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 0-1,
10-10-1971: ΚΟΖΑΝΗ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 0-1 (Κυριακίδης 63΄)
ΔΟΞΑ Δράμας-Α.Ε.Κ. 1-1,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΔΟΞΑ Δράμας 1-2 (ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ)

Ποιο δύσκολος αντίπαλος ποδοσφαιριστής: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Θ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:
« 1) Πρώτη εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι με τον ΚΕΡΑΥΝΟ Κοκκινοχώματος Καβάλας και το σκορ 8-1 υπέρ του ΑΡΕΩΣ, με 4 γκολ του αειμνήστου ΦΩΤΗ ΒΥΖΙΩΤΙΔΗ, 3 γκολ δικά μου και 1 γκολ εάν δεν κάνω λάθος του ΝΑΟΥΜ (του μετέπειτα διεθνούς διαιτητή Θεσ/νίκης)
2) Το 1963 στο τέταρτο παιχνίδι παίζοντας στη ΔΡΑΜΑ με τον ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ που φιλοδοξούσε να ανέβει στη Β ΕΘΝΙΚΗ τους κερδίσαμε με ένα πραγματικά εκπληκτικό τέρμα που πέτυχα όταν μετά από δυνατή κεφαλιά η μπάλα πήρε μια τέτοια τροχιά ώστε αφού τυλίχθηκε στα δίχτυα κρεμάστηκε στην οριζόντια δοκό και έμεινε εκεί… κρεμασμένη μέχρι που την ξεκρέμασε ο τερματοφύλακας και την έστειλε στη σέντρα
3) Την τυχαία γνωριμία μου με τον αξέχαστο γιατρό ΚΩΣΤΑ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ που με δική μου πρόταση ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΝΔΡΑΜ με σκοπό να βγάλει την ομάδα από μια δύσκολη κατάσταση που περνούσε εκείνη την εποχή για να γράψει τη δική του ιστορία στο σωματείο μας επί μια δεκαετία περίπου».

ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: Η πτώση των κατηγοριών.

Πρόσθετα στοιχεία: “Παντρεμένος με τη ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ , αποκτήσαμε 2 παιδιά (ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ και το ΣΤΕΦΑΝΟ).Υπήρξα διοικητικό στέλεχος αμέσως μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας (πράγμα πρωτοφανές για τα ποδοσφαιρικά χρονικά της πατρίδας μας) και επί σειρά ετών, πάντα όμως κοντά στην ομάδα εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων”. Μεγάλη του επιτυχία η πρόσληψη του Αρχοντίδη ως προπονητή.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : "Η ομάδα δουλεύει σωστά και οι καρποί θα φανούν σύντομα"
"Εύχομαι στον Πανδραμαϊκό, να ανέβει κατηγορίες και να φτάσει στην δεύτερη Έθνική, αν όχι παραπάνω"

«Λόγω εμπειρίας θα ήθελα να αναφέρω για ιστορικούς και μονό λογούς κατά τη γνώμη μου τρεις εποχές που σημάδεψαν τον ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ:
1. Τη δύσκολη εποχή της συγχώνευσης 1969-1972,οπου η προσπάθεια για επιβίωση και συγχρόνως καταξίωση της ομάδας στη Β ΕΘΝΙΚΗ, ήταν πολύ μεγάλη πετυχημένες προεδρίες των ΙΩΣΗΦ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΦΙΤΣΙΟΥ (ιδίως του τελευταίου που η προεδρία του ήταν πολύ αξιόλογη με πολλές επιτυχίες)
2. Η εποχή του αείμνηστου ΚΩΣΤΑ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ , εποχή "αναγέννησης" θα έλεγα διότι πράγματι ο γιατρός έδωσε μια άλλη ώθηση στα πεπραγμένα του σωματείου, διότι εκτός που έσωσε την ομάδα από μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, την οδήγησε στο δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.
3. Τέλος, παρότι είναι νωρίς να το αναφέρω διότι πιστεύω ότι είναι σε εξέλιξη και θα έχει συνέχεια, είναι η εποχή του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΘΥΒΟΥΛΗ ότι και να πει κανείς γι’ αυτό το άτομο θα είναι λίγο, αξίζει πολλά και είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΝΔΡΑΜ και γενικά πιστεύω για την κοινωνία της Δράμας. μια παρεξήγηση που υπάρχει με το σημερινό Πρόεδρο ΚΩΣΤΑ ΚΑΪΡΗ πιστεύω ότι θα λυθεί και θα πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη τους προς την ομάδα, στο κάτω-κάτω ο κάθε ένας με τις πράξεις του γράφει τη δική του ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου