Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΙΟΝΙΟΣ)


ΕΛΠΙΣ 1964:ΜΙΚΕΛΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ - ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ- ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ- ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γ. - ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
(Αρχείο Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ/ προσφορά ΧΑΝΤΗΟS)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Τα στοιχεία δόθηκαν Ιούνιο 2009)
Ημερομηνία γέννησης: 29-8-1939
Τόπος γέννησης: ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕΡΡΩΝ
Θέση στην ομάδα: ΜΕΣΟΣ
Αγωνιστικοί περίοδοι: ΕΛΠΙΔΑ 1956-1967
Προηγούμενες ή επόμενες ομάδες: -

Αξέχαστα παιχνίδια:
Α) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ 4-1 (κύπελλο Ελλάδας).
"Ο Π.Α.Ο. τότε είχε κατακτήσει 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1959-1965), είχε προπονητή τον ΜΠΟΜΠΕΚ και σπουδαία ομάδα (ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΟΜΑΖΟΣ, ΚΑΜΑΡΑΣ κ.λ.π.). Τους κοντράραμε αν και είχαν πρόσφατα αποχωρήσει από την ομάδα μας οι ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ (Η.Π.Α.), ΤΣΙΤΣΟΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (Δόξα Δράμας) και είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Κίμων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ. Μέχρι το 75΄ ήμασταν 1-1 και τότε ο διαιτητής ΚΙΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (Θεσσαλονίκης) μετέτρεψε ένα φάουλ σε βάρος του Π.Α.Ο. σε πέναλτι σε βάρος της Ελπίδας. Όταν σαν αρχηγός δικαιολογημένα του παραπονέθηκα, μου είπε: και πολύ τραβήξατε. Εμείς προηγουμένως είχαμε αποκλείσει την Ασπίδα Ξάνθης, του Αντώνη Αντωνιάδη".
Β) Π.Α.Ο.Κ. - ΕΛΠΙΔΑ 2-1. (Φιλικός αγώνας)
"Μετά το παιχνίδι, ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ (Π.Α.Ο.Κ.) μου πούλησε το καθαριστήριο του και αυτό ήταν τελικά η αιτία να μην φύγω να αγωνισθώ στις Η.Π.Α."
Γ) ΗΡΑΚΛΗΣ Καβάλας - ΕΛΠΙΔΑ 1-1.
Ο αγώνας έγινε το 1961 στην Θεσσαλονίκη και με προπονητή τον Γ.ΒΟΣΚΑ, ανεβήκαμε στην Β΄Εθνική.

Πιο ευχάριστη αναμνήση: «ΗΡΑΚΛΗΣ Καβάλας - ΕΛΠΙΔΑ 1-1 και η άνοδος. Στην Β΄Εθνική ήμασταν πρώτοι στον α΄γύρο, ενώ κερδίζοντας τον Θερμαϊκό (4-2) βοηθήσαμε τελικά την Δόξα να ανέβει στην Α΄Εθνική ».
Πιο δυσάρεστες αναμνήσεις: «Αν και με τα χρόνια οι δυσάρεστες αναμνήσεις "στρογγυλεύουν" θα αναφέρω τις ήττες της Ελπίδας και ειδικά το 1957 το 4-0 από την Δόξα, όταν παίζαμε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του ΓΕΡΟΥΔΗ (παίκτης - προπονητής, προερχόμενος από τον Π.Α.Ο.Κ.). Επίσης δυσάρεστη ανάμνηση ήταν ο τραυματισμός του ΙΑΤΡΟΥ (του αφαίρεσαν το νεφρό), σε σύγκρουση με συμπαίκτη μου, που άθελα του, τον τραυμάτισε με τον αγκώνα (ΕΛΠΙΔΑ - Α.Ε.Καβάλας)».

Ποιο δύσκολος αντίπαλος: «Τα χρόνια εκείνα υπήρχαν αυθεντικά ταλέντα αλλά αξίζει ιδιαίτερα να αναφέρω:
α) Από την Δόξα Δράμας, που τότε (1952-1962) ήταν στα φόρτε της, τον Β.ΙΩΑΝΝΟΥ, τον Τ.ΛΟΥΚΑΝΙΔΗ, τον Π.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ και τον Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
β) Από την Καβάλα (ΗΡΑΚΛΗΣ, Α.Ε.Κ., ΦΙΛΙΠΠΟΙ) τον Αντ. ΜΟΔΟΥΡΑ, τον Χ’’ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, τον ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΗ, τον ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ και τπν ΚΑΡΑΜΠΕΤΑΚΗ.
και γ) από την Ξάνθη τον ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ: «Δυστυχώς δεν παρακολουθώ την ομάδα, φύγανε οι παλιοί παράγοντες και αυτό μου δημιούργησε αίσθημα αποξένωσης και αδιαφορίας. Βέβαια θυμάμαι τις παλιές στιγμές και συζητάω με συμπαίκτες και φιλάθλους. Πάντως ο σημερινός Πανδράμ. δεν συγκρίνεται με την παλιά Ελπίδα».

Πρόσθετα στοιχεία: Ο Κώστας ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1963. Διατηρούσε 3 καθαριστήρια, ενώ σήμερα διατηρεί κατάστημα με λευκά είδη στην οδό Βεργίνας. Έχει 3 αδέρφια και 1 αδερφή. Πριν 14 χρόνια έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, με την οποία είχαν αποκτήσει 2 παιδιά.
Ήταν ένας "εγκεφαλικός" προπονητής που "συμμάζευε" την ομάδα και για αυτό έγινε αρχηγός της από νωρίς και ο "Ζαβούνας" (Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ) έλεγε "ότι ο Νιόνιος είναι απ' όλους σας πιο ικανός να γίνει προπονητής"
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ζαβούνας έγινε πρώτη φορά προπονητής στην Ελπίδα μετά από πρόταση των Παπαθανασίου - Καραγιαννίδη, στον πρόεδρο ιατρό κ. Χ''Ιωάννου και υπέγραψε στα γραφεία της Ελπίδας, στην οδό Βενιζέλου, για 1.900 δρχ.
- Τελειώνοντας την συζήτηση, ο κ.Παπαθανασίου μας ευχαρίστησε γιατί "οι ονειροπολήσεις βγάζουν την σκουριά από το μυαλό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου