Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Σταύρος


(Τα στοιχεία δόθηκαν Νοέμβριο του 2008)
Ημερομηνία γέννησης: 8-10-1937
Τόπος γέννησης: ΝΕΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ
Θέση στην ομάδα: «Ξεκίνησα σαν σέντερ φορ (στην ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ και μετά στην ΕΛΠΙΔΑ) αλλά όταν ήταν προπονητής της Ελπιδας ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΖΑΒΟΥΝΑΣ) με γύρισε σεντερ μπακ (παλιά με φώναζαν ΥΦΑΝΤΗ όταν έπαιζα φορ)»
Αγωνιστικοί περίοδοι : ΕΛΠΙΔΑ (1959-68), ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 1969-1973
Προηγούμενες ομάδες: ΝΕΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ
Επόμενες ομάδες: -

Αξέχαστα παιχνίδια:
«1) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΠΙΔΑ, αγώνας κατάταξης στο πανεπιστημιακό γήπεδο του ΠΑΟΚ βγήκαμε στη Β ΕΘΝΙΚΗ αλλά με διάταγμα του ΑΣΛΑΝΙΔΗ (1968 επί χούντας) δεν ανεβήκαμε κατηγορία και παίξαμε εκείνη τη χρονιά στο τοπικό.
2) ΕΛΠΙΔΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 4-1.
3)ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΠΑΝΔΡΑΜ 2-2, χάναμε 2-1 και μετά από ένα φαουλ απο δεξιά κέρδισα μια τρομερή κεφαλιά και ισοφαρίσαμε 2-2.
4) ΠΑΝΔΡΑΜ-ΛΑΡΙΣΑ 2-1,ενα ματς με μεγάλο παρασκήνιο και διαιτητή τον μεγάλο ΒΑΜΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟ πριν από το ματς ο συχωρεμένος ο πατέρας μου είπε: ΑΚΣΟΝ ΑΔΑ, ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΔΡΑΣ.
5) ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΔΡΑΜ όπου σκάζανε κροτίδες μέσα στα αποδυτήρια και ακόμα θυμάμαι τις αντιδράσεις του Γιαννόπουλου (πατέρας του Γιαννόπουλου που έχει το πρακτορείο τύπου).
6) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΠΑΝΔΡΑΜ 0-1 με το γκολ του ΚΑΡΑΪΣΑΡΛΗ και αν φέρναμε και ισοπαλία θα πέφταμε εκεί στην καταπακτή ο συχωρεμένος ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΝΤΣΙΔΗΣ έφαγε πολύ ξύλο μετά από ομαδική επίθεση που δέχθηκε.
7) (το καλυτερο) ΠΑΝΔΡΑΜ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-0.ειχαμε φάει ξύλο στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ και στην προθέρμανση πριν το ματς ο ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ λέει σε έναν κοντό τσαμπουκά της Καστοριάς (μάλλον Καραφουλίδης κάπως έτσι): πρόσεχε ρε μάγκα τον ψηλό ακόμα δεν βγήκε από τα αποδυτήρια γιατί τον έχουν δεμένο, θα πεθάνεις αν τον λύσουν, άρχισε το ματς σε μια φάση ήρθε κοντά μου τον τζαρτζάρισα, τράβηξα μια γραμμή στο χώμα και του λέω κανόνισε τράβηξα γραμμή από δω και μπρος θα αφήνεις την μπάλα και θα φεύγεις πραγματικά δεν ξαναπάτησε κοντά μου».

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές: ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ), ΠΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜ. (ΚΑΒΑΛΑΣ) ΚΑΙ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΠΑΟΚ - όχι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ)
ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «Θυμάμαι τα πανηγύρια που κάναμε όταν βγήκαμε στη Β΄ΕΘΝΙΚΗ. Επίσης θυμάμαι με συγκίνηση τη μέρα που με τίμησε Ο ΠΑΝΔΡΑΜ για την προσφορά μου (ΕΠΙ ΦΙΤΣΙΟΥ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ)»
ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «Παίζαμε μπάλα σε δύσκολα χρόνια, υπήρχε φτώχεια καταραμένη, δούλευα στα χωράφια και μετά πήγαινα προπόνηση. Προπονητής ήταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ο ΒΟΣΚΑΣ από την ΚΑΒΑΛΑ (έχει γιο το ΔΗΜΗΤΡΗ που είναι δικαστικός ανώτερος) και αυτός επειδή ήμουν πολύ αδύνατος (ο ΓΙΑΝΝΗΣ) με στείλε να τρώω στο εστιατόριο (εκεί που βρίσκεται σήμερα η Εμπορική τράπεζα)
Θα παιζαμε στο ΠΡΑΒΙ και ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ (προεδρος) με τον ΓΙΩΡΓΟ ΕΞΑΡΧΟΥ τον συχωρεμένο (γεν. γραμματέας) με έστειλαν τηλεγράφημα στην Αθήνα όπου βρισκόμουν να έρθω να παίξω, πράγματι ήρθα (αυτά γίνονται επί χούντας στην ΕΛΠΙΔΑ) και χάσαμε μετά από λάθος του Μικέλη 1-0 στο τέλος. Αυτοί είχαν έναν Παμπούκα που μετά το ματς ήρθε και μας πλάκωνε, τσατίστηκα και εγώ τον έδωσα μια κλωτσιά στον πισινό, ήρθε η αστυνομία μετά στο λεωφορείο και παρά τις προσπάθειες του ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΧΟΥ(ταγματάρχης τότε) και του Ευμοιρίδη (σημερινός νομάρχης) πήγα αυτόφωρο γιατί αυτός επικαλέστηκε ότι από την κλωτσιά έπαθε αφασία».

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : «Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν τον έχω δει να αγωνίζεται, δεν πάω άλλο στο γήπεδο. Βέβαια ο Ευθυβούλης προσπαθεί να μας ψήσει να στείλουμε τα εγγόνια μας στον ΠΑΝΔΡΑΜ».
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ζει στη ΝΕΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ, είναι συνταξιούχος (πρώην υπάλληλος του ΚΤΕΛ), παντρεμένος με 3 παιδιά και 5 εγγόνια. Τον θυμούνται ιδιαίτερα οι συμπαίκτες του για το κλίμα που δημιουργούσε στα αποδυτήρια.
Κλείνοντας παραθέτει ακόμα ένα συμβάν απο το παρελθον: «Παίζαμε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών με την ΕΛΠΙΔΑ και δεν παρουσιάστηκε ο διαιτητής. Συνεννοηθήκαμε οι ομάδες και βάλαμε έναν ιδιώτη να παίξει διαιτητής. Έλα όμως που αυτός ήταν αόμματος (έβλεπε μόνο από το ένα μάτι).Σε λίγο σκοτωθήκαμε στο ξύλο. Μια εβδομάδα πονούσε η πλάτη μου από τα τούβλα που έφαγα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου