Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΦΙΤΣΙΟΣ Νικόλαος


ΑΡΗΣ Δράμας, πρώτος από αριστερά ο Ν.ΦΙΤΣΙΟΣ. (Αρχείο: Λάκη ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Τα στοιχεία δόθηκαν Δεκέμβριο 2009 )
Ημερομηνία γέννησης: 4-11-1933
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: Σε όλες τις θέσεις πλην του τερματοφύλακα (ξεκίνησε σαν επιθετικός και στο τέλος έπαιζε αμυντικός).
Αγωνιστικοί περίοδοι: ΑΡΗΣ Δράμας 1952-1962.
Προηγούμενη ομάδα: ΕΛΠΙΔΑ Δράμας 1950- 1952 (με προπονητή τον Μανταλόπουλο)

Αξέχαστα παιχνίδια:
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ 0-2, ήταν η πρώτη του εμφάνιση με τον ΑΡΗ (επί προεδρίας Νίκου Γραμενίδη) και με δικιές του μεταβιβάσεις σκόραρε ο Χαραλαμπίδης (προερχόταν από τον Μαυρόβατο). ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΜΑΤΣ: ΑΡΗΣ - ΕΛΠΙΔΑ 4-3, για το κύπελο, "την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε χάσει από την ΕΛΠΙΔΑ για το πρωτάθλημα 5-0 και κερδίσαμε 4-3, με τέρματα δικό μου, του ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (2) και του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ"

Πιο ευχάριστη ανάμνηση: «Όταν ανεβήκε ο Πανδραμαϊκός, μετά από 8 χρόνια στην Γ΄Εθνική, με προπονητή τον Β.ΤΑΒΛΑΡΙΔΗ». "
Πιο δυσάρεστη ανάμνηση: «Η ήττα στο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ με 1-0, το 1976-77, όταν ήμασταν αήττητοι επί 17 αγωνιστικές. χάσαμε εμείς το αήττητο, το ίδιο και ο Π.Α.Ο.Κ. που έχασε στον ΟΦΗ και έμεινε μόνο το ΤΟΡΙΝΟ, γιατί ήμασταν οι μόνες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη, αν κερδίζαμε σε εκείνο το ματς (που οι αντίπαλοι παρακαλούσαν για την ισοπαλία, αλλά εμείς εκείνη την ημέρα παίξαμε πολύ χάλια) πιστεύω με σιγουριά πως θα βγαίναμε στην Α' ΕΘΝΙΚΗ. Ήμασταν πρωταθλητές χειμώνα με ρεκόρ εισιτηρίων και στο τέλος τερματίσαμε στην 6η θέση».
Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι: ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και οι συμπαίκτες του ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ ,ΚΩΣΤΑΣ ΨΩΜΟΥΔΗΣ και ΛΑΚΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ: «Είναι λυπηρό που ο κόσμος του ΠΑΝΔΡΑΜ δεν καταλαβαίνει ότι στις δύσκολες σημερινές ημέρες πρέπει να είναι ενωμένος και να μην εγκαταλείπει την ομάδα. Αυτοί που ασχολούνται με το διοικητικό συμβούλιο -όχι μόνο το σημερινό- είναι ήρωες και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων. Κριτική χρειάζεται να γίνεται αλλά όμως καλοπροαίρετη, δυστυχώς αυτά συνέβαιναν και επί των ημερών της προεδρίας μου και δεν καταλάβαινα το λόγο».

Πρόσθετα στοιχεία:
Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΤΣΙΟΣ είναι συνταξιούχος, ζει στη ΔΡΑΜΑ, έχει 2 παιδιά και 2 εγγόνια. Διατέλεσε έφορος στον ΑΡΗ μέχρι το 1968 ΚΑΙ μετά την συγχώνευση ΕΛΠΙΔΑΣ-ΑΡΗ στον ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ, στην αρχή σύμβουλος, μετά έφορος για 3 χρόνια (προπονητής ΤΣΟΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ) και πρόεδρος συνολικά για 8 χρόνια.
- Κλείνοντας την παρουσίαση του, μας είπε πως αυτά που θέλει να πει είναι τόσα πολλά που χρειάζεται ένα ολόκληρο βιβλίο, έκανε ειδική αναφορά στους παρακάτω ανθρώπους που έδωσαν και την ψυχή τους για τον ΠΑΝΔΡΑΜ:
ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΚΕΦΑΛΙΔΗ, ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ (ΠΑΜΙΝΟ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Αλέκο, ΘΩΪΔΗ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΟΥΛΗ και ευχήθηκε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα τις δυσκολίες και να ανέβουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου