Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Νικόλαος



(Τα στοιχεία δόθηκαν Δεκέμβριο του 2009)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ημερομηνία γέννησης: 6-12-1934
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ και ΛΙΜΠΕΡΟ,
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1953- 1960
Προηγούμενη ομάδα: ΔΟΞΑ Δράμας 1948-1953
- Τον ανακάλυψε ο Νίκος ΠΑΓΚΑΛΟΣ, στην αλάνα του σιδηροδρομικού σταθμού. Το 1953, όταν στο Δ.Σ. της Ελπίδας ήταν ένας θεολόγος καθηγητής, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, έγινε ανταλλαγή του Γρηγορίου, με τον αθλητή στίβου της Ελπίδας, Δημοσθένη Βασιλό.
Επόμενη ομάδα: ΔΟΞΑ Δράμας 1960-1967
Μετά την λήξη της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, διετέλεσε προπονητής στην Δόξα (Β΄Εθνική) και στις ομάδες ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ και ΚΡΗΝΙΔΕΣ, καθώς επίσης και στον ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ (15/10/1970-1971) .


Αξέχαστα παιχνίδια:
"Το πρώτο μου παιχνίδι, ήταν το ΔΟΞΑ-ΕΛΠΙΔΑ 2-1. Ήμουν μαθητής τότε και παράλληλα δούλευα στο ΝΗΣΑΚΙ, είχα πάει Ιούλιο στην ΕΛΠΙΔΑ και 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ έγινε αυτό το φιλικό υπέρ των σεισμοπλήκτων των Ιονίων Νήσων και εγώ πέτυχα το τέρμα της Ελπίδας. Επίσης το ΔΟΞΑ-ΕΛΠΙΔΑ το 1953 καθώς και όταν παίξαμε στην ΚΥΠΡΟ με την ΕΛΠΙΔΑ. Τέλος οι αγώνες κυπέλλου με τον ΗΡΑΚΛΗ Θ. (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1956) καθώς και τα παιχνίδια με τους ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ Καβάλας.

Ποιο δύσκολος αντίπαλος ποδοσφαιριστής: ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ της Δόξας, που πιστεύω πως ήμουν ο μοναδικός που μπορούσα να αντιμετωπίσω αυτόν τον παίκτη.


ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ:
"Ο τρόπος που ο φίλαθλος κόσμος της Δράμας, με αντιμετωπίζει ακόμα και στις μέρες μας. Αυτή η μεγάλη αναγνώριση και εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπο μου, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση".


ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: "Φυσικά οι ήττες, που ευτυχώς μετά ξεχνιούνται"

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : "Εγώ πιστεύω, επειδή ασχολήθηκα με την ιστορία της Ελπίδας, ότι ήταν ίσως λάθος η συγχώνευση Ελπίδας και Άρη. Η Ελπίδα ακόμα και σήμερα θα έγραφε την ιστορία της. Αξίζει νομίζω να αναφέρω πως πριν τη συγχώνευση των δύο ομάδων, έγινε κίνηση από τους Χωματίδη και Ασλανίδη (που ήταν τότε διοικητής της 5ης μοίρας καταδρομών) να γίνει συγχώνευση και των τριών μεγάλων ομάδων της Δράμας, με το όνομα Πανδραμαϊκός, αλλά η Δόξα αρνήθηκε".

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ζει στην Δράμα, είναι συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Λουκανίδη, αδερφή των γνωστών ανά το Πανελλήνιο ποδοσφαιριστών. Έχουν 2 παιδιά, την Χαρίκλεια Γρηγορίου - Αμαραντίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και τον Κυριάκο Γρηγορίου, απόφοιτο των ΤΕΦΑΑ, παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, επιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα (Σήμερα στους ΤΙΤΑΝΕΣ Δράμας, παλιότερα στον ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου