Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΑΝΤΖΑΣ Παρασκευάς





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Τα στοιχεία δόθηκαν Ιανουάριο 2010)

Ημερομηνία γέννησης: 18-8-1976
Τόπος γέννησης: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ
Θέση στην ομάδα: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ και ΧΑΦ.
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1992-1995. Στον Πανδραμαϊκό αγωνίστηκε από την ηλικία των 16 ετών και ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε χαρακτηρίσει τη ποδοσφαιρική του αυτή φάση σαν ανέμελα νιάτα.
Επόμενες ομάδες: 1995-1998 ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ, 1998-2003 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π., 2003-2004 ΔΟΞΑ Δ., 2004-2007 ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ, 2007-2008 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.

Αξέχαστο παιχνίδι: "ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 2-5, ....όπου πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δυστυχώς η ομάδα έπεσε κατηγορία. Μετά την λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι της Νίκης, ζητούσαν από την διοίκηση τους να αποκτήσει εμένα και άλλους δύο συμπαίκτες μου". Ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 11-6-1995.

Πιο ευχάριστες αναμνήσεις: "Διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Πανδραμαϊκό, από όλη την ομάδα (διοίκηση, φιλάθλους, αλλά και συμπαίκτες μου) Σε αυτές τις κατηγορίες είσαι φίλος με τα παιδιά της ομάδας και χαίρεσαι τα παιχνίδια, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα τότε να παίζω στην Γ΄Εθνική".

Πιο δυσάρεστη ανάμνηση: "Όταν έφυγα από την ομάδα και αυτή είχε πέσει κατηγορία".

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι: -

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ: "Νομίζω πως η πορεία της ομάδας εξαρτάται από το τι θέλει η διοίκηση. Αν θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω ή όχι. Αν δεν μπορεί πρέπει να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που θα έχουν τις δυνατότητες να πάνε την ομάδα πιο ψηλά. Εγώ ξεκίνησα από τον ΠΑΝΔΡΑΜ, χρωστάω στην ομάδα το γεγονός ότι αναδείχθηκα μέσα από αυτήν. Πήρα μεταγραφή απο εκεί και είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα σε αυτήν την ομάδα".



Πρόσθετα στοιχεία: Ο Παρασκευάς ΑΝΤΖΑΣ ζει στη Δράμα, είναι παντρεμένος με 3 παιδιά (2 αγόρια και 1 κορίτσι).
- Ο αδερφός του Γιώργος, αγωνίζεται στην ομάδα του Πανδραμαϊκού και είναι ο αρχηγός της.
Ο Παρασκευάς ΑΝΤΖΑΣ έχει τις εξής σημαντικές διακρίσεις:
26 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας μας.
253 συμμετοχές και 19 τέρματα στην Α΄Εθνική κατηγορία.
38 συμμετοχές και 1 τέρμα σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.
- Έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 κύπελλα και 1 SUPER CUP.
Το καλοκαίρι του 2008, όταν αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής, ο Παρασκευάς ΑΝΤΖΑΣ, έκανε την εξής δήλωση:
"Πήρα την απόφαση να σταματήσω την καριέρα μου, γιατί μετά το θάνατο του πατέρα μου, το 2000, έμαθα να εκτιμώ τα μικρά και ασήμαντα πράγματα στη ζωή και να την φιλοσοφώ διαφορετικά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα κατάφερα και ελπίζω και ο πατέρας μου, να με καμαρώνει από ψηλά.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη, τις δύο ομάδες που αγάπησα και για τις οποίες έδινα και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο και ελπίζω να δικαίωσα, στο ελάχιστο, τις προσδοκίες που είχαν από εμένα.
Επίσης θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν αυτούς που ήθελαν να με βλέπουν στους αγωνιστικούς χώρους, τους ευχαρίστησα με το ποδόσφαιρο που έπαιζα.
Ευχαριστώ τον κ. Κόκκαλη, τον κ. Πανόπουλο, τις Διοικήσεις των δύο ομάδων και όλο το προσωπικό τους για την άψογη συνεργασία.
Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα και ιδιαίτερα τους κ. κ. Τζέβρετζη, Δανιήλ, Κόλια, Μαντζουράκη, Μπάγεβιτς, Λεμονή και Βαλβέρδε, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με αγάπησε όπως τον αγάπησα και εγώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ"
Παρασκευάς Αντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου