Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΣΑΚΗΣ



Ημερομηνία γέννησης: 16-8-1941
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ,
Θέση στην ομάδα: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Αγωνιστικοί περίοδοι : 1970-71
Προηγούμενες ομάδες: Ξεκίνησε από τα «Τσικό» της Δόξας, το 1952. έπαιξε στην πρώτη ομάδα το 1959 με προπονητή τον ΠΑΠΑΡΣΕΝΙΟΥ στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΔΟΞΑ 1-0 (Στον Άρη τότε που είχε εξαιρετική ομάδα έπαιζαν μεγάλοι παίκτες, όπως ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ, ο ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ κ.λ.π. αλλά και η Δόξα είχε πολύ καλή ομάδα με αδερφούς ΛΟΥΚΑΝΙΔΗ κ.λ.π.
Το 1969 μεταγράφηκε στον Π.Α.Ο.Κ., όπου μετά το γνωστό περιστατικό που πήγαν στην ΤΟΥΜΠΑ μαζί με τον ΠΑΡΙΔΗ καβάλα σε ένα γάιδαρο γιατί δεν έβρισκαν μεταφορικό μέσο να πάνε στην προπόνηση, ο τότε προπονητής ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΤΣΑΚΝΑΝΤΥ τους έδιωξε.
Επόμενη ομάδα: Μετά τον Πανδραμαϊκό έπαιξε στον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ για 3 χρόνια και σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1975.

Αξέχαστα παιχνίδια: ΔΟΞΑ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 0-0 (έγινε φασαρία με τον ΦΕΡΦΕΡΗ, που εν συνεχεία καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλακή)
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΔΟΞΑ 1-1 στο Εθνικό (μας ισοφάρισε ο ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗΣ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα)
Ποιο δύσκολος αντίπαλος ποδοσφαιριστής: ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ (ΝΑΟΥΣΑ και μετά ΠΑΟΚ), ΤΣΙΒΟΝΤΣΗΣ(ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)
ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «Με τον ΠΑΝΔΡΑΜ ήταν οι περισσότερες ευχάριστες, τότε είχαμε πολύ καλή ομάδα ειδικά πίσω στην άμυνα με σεντερ - μπακ τον ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΤΣΙΔΗ και τον ΒΑΣΙΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και εκτός έδρας μας κέρδιζαν με το ζόρι και συνήθως με τη διαιτησία».
«Σε προσωπικό επίπεδο πιο ευχάριστη ανάμνηση που διατηρώ ήταν το κάλεσμα μου στην Εθνική Ελλάδος, όπου αγωνίστηκα πρώτη φορά στο ματς ΕΛΛΑΔΑ-ΔΑΝΙΑ 1-1 (γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αντικατέστησα στο 75΄ τον ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ). Συνολικά έχω 27 συμμετοχές σαν ΔΙΕΘΝΗΣ με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ, έχω παίξει σε πολλά μέρη του κόσμου με μεγαλύτερη διάκριση τη συμμετοχή μου στον τελικό του κυπέλλου ΣΙΣΜ»
ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΠΑΝΔΡΑΜ 1-1 (ισοφαριστηκάμε στις καθυστερήσεις) και επίσης ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΟΞΑ 7-1(την περίοδο 1962-63 όταν αγωνιζόμουν στη ΔΟΞΑ)»

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : «Η απομάκρυνση του Παναγιώτη Ευθυβούλη που πιστεύω να είναι προσωρινή, ήταν ένα τραγικό λάθος γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν το Α και το Ω για την ομάδα».
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο θρυλικός portiero ΣΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ζει στη Δράμα, είναι συνταξιούχος μηχανικός και είναι παντρεμένος με 2 παιδία (1 αγόρι και 1 κορίτσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου