Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ονoύφριος


1978-79 : ΖΑΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ΚΟΣΜΙΔΗΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΚΑΣΔΟΒΑΣΙΛΗΣ, κάτω:ΤΖΕΒΡΕΤΖΗΣ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ,ΣΟΦΡΩΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ονoύφριος (ΝΟΥΛΗΣ)
(Τα στοιχεία δόθηκαν Δεκέμβριο του 2009)
Ημερομηνία γέννησης: 6-8-1944
Τόπος γέννησης: ΡΟΔΟΠΟΛΗ Σερρών
Θέση στην ομάδα: Κυρίως σέντερ φορ, αλλά έπαιζε όπου υπήρχε ανάγκη.
Αγωνιστικοί περίοδοι : 1978-79 παράλληλα και ως προπονητής του Πανδραμαϊκού.
Προηγούμενες ομάδες: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ροδόπολης, Π.Α.Ο.Κ. 1966-68, Α.Ο.Καβάλας 1968-1978.
Επόμενες ομάδες: Α.Ο.Αλεξανδρούπολης 1979-1980, ως παίκτης - προπονητής.

Αξέχαστα παιχνίδια: Ο αγώνας του Α.Ο.Κ. με τον Φωστήρα όπου σημείωσε χατ-τρικ με κεφαλιές και ο αγώνας Π.Α.Ο.Κ. - Π.Α.Ο. 2-1 (1966-67) με το εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Τάκη ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ.

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές: ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ Τάκης, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Μίμης, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Τάκης, ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Νίκος, ΔΟΜΑΖΟΣ Γιώργος, ΚΟΥΔΑΣ Γιώργος.
ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «Είχα πάρα πολλές, αναφέρω χαρακτηριστικά το τέρμα που σημείωσα στον αγώνα ΛΑΜΙΑ - Α.Ο.Κ. και πήραμε την άνοδο στην Α΄Εθνική».
ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : «Όταν σε έναν αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. απέτυχα να σκοράρω δύο φορές σε αντίστοιχες πάσες του Κούδα. Επίσης το γεγονός πως στην Καβάλα ορισμένοι θέλησαν να μειώσουν την προσωπικότητα μου».

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : Δεν έχει άποψη γιατί δεν παρακολουθεί γενικότερα ποδόσφαιρο για λόγους υγείας και γιατί τον ενοχλούν οι βρισιές, αλλά θυμάται αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που είχε τότε στην ομάδα και οι περισσότεροι διέπρεψαν και σε άλλες ομάδες.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Ο Νούλης ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ κατοικεί στην Καβάλα (διατηρούσε για χρόνια πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π.) και υπήρξε ο πιο μεγάλος γκολτζής του Α.Ο.Καβάλας, όπως γράφει και η επίσημη σελίδα της γειτονικής ομάδας. Ενώ σημαντική ήταν και η σταδιοδρομία του στον Π.Α.Ο.Κ., όπου σημείωσε τέρματα που έμειναν αξιομνημόνευτα στην ιστορία του συλλόγου, όπως εκείνο που χάρισε τη νίκη επί του Ολυμπιακού, την περίοδο 1967- 68 στο Καραισκάκη (0-1).
Η διέλευση του από τον Πανδραμαϊκό ως παίκτης - προπονητής, ήταν σύντομη, αλλά συνοδεύτηκε από την άμεση επαναφορά της ομάδας μας στην Β΄Εθνική, απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους - τότε η Εθνική ερασιτεχνική είχε μόνο 4 ομίλους. Παράλληλα οδήγησε τον Πανδραμαϊκό στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών, όπου ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας, καθώς σημείωσε και τα δύο τέρματα της, με κεφαλιές στο 63΄ και στο 125΄. Για την ιστορία ο Πανδραμαϊκός είχε ηττηθεί στα πέναλτι, ενώ είχε και τρία σουτ παικτών του στα δοκάρια.
- Ο ίδιος θεωρεί πως βασικά του προσόν ήταν ο απρόβλεπτος τρόπος που σούταρε και το εντυπωσιακό του άλμα. Θεωρεί πως μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στο ποδόσφαιρο, αν είχε συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου