Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Γιώργος (ΓΟΗΣ)


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Τα στοιχεία δόθηκαν Οκτώβριο 2008)
Ημερομηνία γέννησης:ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1937
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: ΕΞΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1958 - 1969, (ΕΛΠΙΔΑ ΔΡΑΜΑΣ), 1969-70 (ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ)
Προηγούμενες ή επόμενες ομάδες: -

Αξέχαστα παιχνίδια: "ΕΛΠΙΔΑ – ΜΕΝΤ, όπου έπαιξα σαν σέντερ φορ, λόγω τραυματισμού του φορ της ομάδας και αντιμετώπισα με μεγάλη επιτυχία, τον μεγάλο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ, μετέπειτα παίκτη του Π.Α.Ο.Κ."
"ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΛΠΙΔΑ, όπου έπαιξα τόσο καλά που στο τέλος του αγώνα όρθιοι όλοι οι Σερραίοι φίλαθλοι (2οοο) με χειροκροτούσαν".


Πιο ευχάριστη ανάμνηση: “ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 0-1,τοτε κερδίσαμε τον πρωτοπόρο ΘΕΡΜΑΪΚΟ (και πήραμε από 20 δραχμές, ενώ η ΔΟΞΑ κέρδισε τον Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ που ήταν τελευταίος και οι παίκτες της πήραν από 500 δραχμές, κάτι όμως που δεν μας πείραζε καθόλου)”
Πιο δυσάρεστη ανάμνηση: “Θυμάμαι δυο περιστατικά πολύ δυσάρεστα. το πρώτο ήταν όταν στο γήπεδο του ΑΡΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (11-7-1967) κερδίσαμε τον Ορφέα Ελευθερούπολης, αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Δ! Όμιλο της τότε Γ! Εθνικής, αλλά ο Γεν Γραμματέας αθλητισμού, τότε (επί χούντας) ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, επειδή έμαθε ότι η ΕΛΠΙΔΑ ήταν ομάδα πρώην καπνεργατών (Σημείωση: προφανώς αναφέρεται στον προπολεμικό ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ ) και προήλθε από τη ΦΛΟΓΑ δεν μας ανέβασε κατηγορία τελείως άδικα. ”
«Επίσης το δεύτερο που θέλω να αναφέρω είναι το περιστατικό που συνέβη το 1964 όταν κερδίσαμε μέσα στην ΞΑΝΘΗ 1-0, εγώ ήμουν ο καλύτερος παίκτης πέτυχα και το γκολ και έτσι πήγαμε στην ΑΘΗΝΑ να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, εκεί ο προπονητής μου ΓΕΡΜΑΝΤΖΙΔΗΣ αναίτια δεν με έβαλε να παίξω, χάσαμε 4-1 και όταν γυρίσαμε στη ΔΡΑΜΑ ΤΟ Δ.Σ. της Ελπίδας τον απέλυσε».

Ποιο δύσκολος αντίπαλος: Χρήστος ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ (τότε τής Ελευθερούπολης, μετέπειτα του Π.Α.Ο.Κ.)

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ: «Δεν πηγαίνω πλέον στο γήπεδο, μαθαίνω όμως ότι η ομάδα αγωνίζεται για το καλύτερο και εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο».

Πρόσθετα στοιχεία: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ (ΓΟΗΣ) ζει στη ΔΡΑΜΑ, είναι συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας (κρεοπώλης), είναι παντρεμένος με έναν γιο και μία κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου