Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Χρήστος (1945-2011)

(καταγραφή στοιχείων: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Έτος γέννησης: 24-12-1945
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1961-1965 ΕΛΠΙΔΑ

Προηγούμενες ομάδες: "Ήμουν παιδί του ΠΑΓΚΑΛΟΥ. Όταν έφευγαν οι μεγάλοι, ο ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ, ο ΙΩΑΝΝΟΥ κ.λ.π. μέναμε στο τέλος και εμείς μας προπονούσε. Ήμουν αθλητής στίβου της Δόξας, έγινε όμως κάποια παρεξήγηση με τον ΒΥΤΙΝΑΡΟ και τον ΚΟΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗ και έτσι πήγα στην ΕΛΠΙΔΑ, κάτι που δυσαρέστησε τον ΠΑΓΚΑΛΟ".
Επόμενες ομάδες: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1965-1967.

Αξέχαστα παιχνίδια: 10-1-1965, ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ 0-1. "O ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ήταν πολύ καλή ομάδα και η νίκη μας ήταν άθλος. Μετά το τέλος του αγώνα το σέντερ-φορ των γηπεδούχων ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ με φίλησε για την απόδοση του".
Α.Ε. Καβάλας – ΕΛΠΙΔΑ 0-0 και ΕΛΠΙΔΑ – Α.Ε. Καβάλας 2-2 (προπονητής ο ΖΑΒΟΥΝΑΣ, επεισοδιακό ματς, ισοφάρισε ο ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ με κόρνερ) , ΑΠΟΛΛΩΝ Σερ. –ΕΛΠΙΔΑ 2-2, ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΕΛΠΙΔΑ 3-1 (φάγαμε πολύ ξύλο, ειδικά ο ΓΟΗΣ) και φυσικά 26-4-1964, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ για το κύπελλο (πολύ ωραίος αγώνας).

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές: ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ, ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΗΣ, ΜΟΔΟΥΡΑΣ της Καβάλας και ο ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ του Θερμαϊκού.

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Περνούσαμε υπέροχα, όταν κερδίζαμε πηγαίναμε στου Λευκαδίτη και τρώγαμε γλυκό. Όταν χάναμε κρυβόμασταν. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και περνούσαμε όμορφες στιγμές ».
ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Επί Χουρμούζη δεν με έδωσαν μεταγραφή στον Απόλλων Καλαμαριάς, όπου έκανα προπονήσεις, ούτε και αργότερα στον Ηρακλή που με ζήτησε. Στην Θεσσαλονίκη έκανα προπονήσεις με την ομάδα του Πανεπιστημίου και με ήξεραν. Δεν πήγα τότε στον Ηρακλή και πήγε ο Δινόπουλος».

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : «Δεν ασχολούμαι, δεν έχω γνώμη, δεν πάω στα γήπεδα, μετά το ματς Δόξα – Απόλλων, που δεν ήταν καθαρό (κέρδισε ο Απόλλων με 9 παίκτες). Η Δράμα σήμερα δεν έχει φυτώρια παικτών που θα πονάνε κιόλας την ομάδα. Παράλληλα αιμορραγεί προς τα έξω (ο Φετφατζίδης του Ο.Σ.Φ.Π. είναι από τους Σιταγρούς, εκεί ζει ο παππούς του). Οι παράγοντες δεν ενδιαφέρονται, στο θέμα αυτό δεν υπάρχει σύμπνοια μεταξύ Δόξας και Πανδραμ και έτσι τα ταλέντα φεύγουν».

Πρόσθετα στοιχεία: Ο Χ.Παπαθεοδώρου ζούσε στην Δράμα, ήταν φαρμακοποιός και είχε τρία παιδιά που όμως –δυστυχώς- δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.



26-4-1964, Προημιτελικά Κυπέλλου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΛΠΙΔΑ 4-1, αν και είχε ισοφαρίσει η Δραμινή ομάδα σε 1-1 με γκολ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στο 50΄, διαβάζουμε στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της εποχής ότι, η ΕΛΠΙΣ «ηγωνίσθη αξίως και εις πολλάς περιπτώσεις ηπείλησε τον ΠΑΟ».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ελπίδας και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Πανδραμαϊκού, Γιάννης Δόρδιος, μας ζήτησε μέσα από την σελίδα αυτή, να εκφράσει την λύπη του για την απώλεια του Χρήστου Παπαθεοδώρου, ενός αθλητή που ξεχώρισε τόσο για το ταλέντο του, όσο και για το ήθος του και θα μείνει αξέχαστος στους Ελπιδαίους και στους Πανδραμαϊκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου