ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Συντάχθηκε απο τον αδερφό του Κώστα ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ.
Ο ίδιος προσέφερε και το φωτογραφικό υλικό.)
Έτος γέννησης: 1935
Τόπος γέννησης: Οχυρό Δράμας
Θέση στην ομάδα: Κεντρικός αμυντικός
Αγωνιστικοί περίοδοι : ΕΛΠΙΣ Δράμας, 1949-1956
Προηγούμενες ή επόμενες ομάδες: Ερμής Οχυρού, Απόλλων Αθηνών, Πανελλήνιος Σίδνεϊ Αυστραλίας
Πρόσθετα στοιχεία:
Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα έγιναν στον Ερμή Οχυρού. Στη συνέχεια από το 1949 στην Ελπίδα ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Γυμνάσιο Δράμας. Το 1956 εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή του ο Απόλλων Αθηνών και η Ελπίδα τον παραχώρησε.
Στον Απόλλωνα αγωνίστηκε από τον Μάϊο του 1956 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1961. Στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αυστραλία και αγωνίστηκε στον «Πανελλήνιο» του Σίδνεϊ μέχρι τον Δεκέμβριο του 1962. Πραγματικός ηγέτης και στυλοβάτης της ομάδας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα δύο περίπου χρόνια που αγωνίστηκε με την ομάδα του Πανελληνίου.
Ο Βαγγέλης ήταν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, όμως οι φίλαθλοι της ομάδας του Απόλλωνα αντιδρούσαν. Ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία, το 1961 κυκλοφόρησε στο γήπεδο στη διάρκεια ενός αγώνα η εφημερίδα «Τα νέα του Απόλλωνος», με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Βόμβα, ο Μαυρόπουλος στον Παναθηναϊκό» . Αυτό εξαγρίωσε τους φιλάθλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι η μετάβαση του Βαγγέλη στην Αυστραλία ήταν τέχνασμα για να θεωρηθεί ούτως ή άλλως χαμένος και έτσι να γίνει η παραχώρησή του χωρίς αντιδράσεις. Έσπευσαν λοιπόν οι φίλαθλοι στον τότε πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Οικονόμου και τον δέσμευσαν ότι: Όταν θα επέστρεφε ο Μαυρόπουλος από την Αυστραλία θα συνέχιζε να αγωνίζεται στον Απόλλωνα και δεν θα παραχωρούνταν στον Παναθηναϊκό. Έτσι ο Παναθηναϊκός έστρεψε την προσοχή του στον Αριστείδη Καμάρα τον οποίο και απέκτησε και μάλιστα είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία μέχρι τα 36 του χρόνια.
Ο Βαγγέλης επέστρεψε στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Απόλλωνα και αγωνίστηκε για μερικούς μήνες οπότε διέκοψε οριστικά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 38 χρόνων πικραμένος, διότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα οικονομικά κίνητρα της επιστροφής του. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές με την Εθνική ομάδα.
Ταξίδεψε στους ουρανούς στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 χτυπημένος από την επάρατο.
ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ : Η εκδήλωση παλαιμάχων στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου 1991, που έγινε με πρωτοβουλία του Γιάννη Δόρδιου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου