Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΡΒΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Γιάννης ΠΕΡΒΑΝΙΔΗΣ - ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ Στάθης - ΤΣΟΥΛΟΓΛΟΥ Ιορδάνης - ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ Χρήστος - ΤΑΝΤΣΙΔΗΣ Μιχάλης - ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Πασχάλης - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ Θεόδωρος.

Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ 1929
Από την ηλικία των 18 χρονών (1947) ήταν στο Δ.Σ. της Ελπίδας Δράμας, στην όποια διατέλεσε πρόεδρος το 1965, υπήρξε πρόεδρος στον Πανδραμαϊκό από το 1972 μέχρι το 1974.
Αμέσως μετά τη συγχώνευση  της Ελπίδας με τον Άρη  (1968)  δεν του επιτρεπόταν από το τότε καθεστώς να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ομάδας και αυτό ήταν η αφορμή για την περαιτέρω ενεργή ενασχόληση του αργότερα και φυσικά ο μεγαλύτερος λόγος ήταν το πάθος του για την ομάδα κάτι που του στοίχισε εκτός των άλλων και πολλά χρήματα.
Από τους συνεργάτες του στις διοικήσεις θέλει να κάνει αναφορά στους Ψωμούδη Κώστα, Θωίδη Παναγιώτη, Κεφαλίδη Παύλο, Καϊρακτόπουλο Μηνά, Φίτσιο Νίκο, Σαατσόγλου Ιάκωβο, Χατζόπουλο Αυγερινό κ.α.
Από τους προπονητές που συνεργάστηκε ανέφερε τους Βόσκα, Δώδο Στέφανο και Τσοκαταρίδη Σάββα.
Από τους ποδοσφαιριστές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Παπαθανασίου Κώστας (Νιόνιος), Βασιλειάδη Γιώργο (Λάτσιος) Ταντσίδη Μιχάλη, Καλτσίδη ΣταύροΚαλτσίδη Αλέκο, Τσεβρετζή Γιάννη, Δισλή Τάκη και Δαυίδη Ηλία.
Αξέχαστοι αγώνες: Ελπίδα - Ηρακλής Καβάλας 1-0,  Ελπίδα - Ορφεύς Ελευθερούπολης 0-0 (αγώνας κατάταξης για την άνοδο στη β΄ Εθνική, έγινε στη Θεσσαλονίκη και έληξε ισόπαλος και ανεβήκαμε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων), Πανδραμαϊκός - Ηρακλής Θεσσαλονίκης (για το κύπελλο στο γήπεδο της Δόξας, περάσαμε στους 8 με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι,  όπου ο Θωμάς Μήτρου απέκρουσε 3 πέναλτι).
Οι σχέσεις του Πανδραμαϊκού με τη συμπολίτισσα Δόξα χαρακτηριζόταν από αντιπαλότητα, κάποια στιγμή έγιναν προσπάθειες συνεργασίας που όμως δεν προχώρησαν.
Αναφέρθηκε με μεγάλη συγκίνηση στους φίλους της ομάδας, τονίζοντας πως ήταν πραγματικοί φίλαθλοι που βοηθούσαν από το υστέρημα τους και χαρακτηριστικά μνημόνευσε τις περιπτώσεις των Κεχαγιά Γαβρήλου και Τότσικα Θανάση, που έδιναν ακόμα και γραμμάτια για τις μετεγγραφές.
Τέλος, ο κυρ- Γιάννης, εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα σήμερα και παράλληλα την ελπίδα πως ίσως αλλάξει θετικά κάτι στο μέλλον, όπως σημείωσε, αναφερόμενος στους παράγοντες του συλλόγου «και τότε 5 με 10 άτομα διατηρούσαμε την ομάδα, ήμασταν πάντα λίγοι αλλά μετρούσαμε»
Ο Γιάννης Περβανίδης, ο οποίος διετέλεσε και Νομάρχης Καστοριάς, είναι συνταξιούχος του ΤΕΒΕ (διατηρούσε φροντιστήρια) και τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια ζει στην Καβάλα.

(επιμέλεια παρουσίασης Κ.ΞΑΝΘΟΣ – Οκτώβριος 2017)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου