Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΔΟΡΔΙΟΣ Ιωάννης


ΕΛΠΙΔΑ-ΔΟΞΑ 1-1(1954). Διακρίνεται ο 16χρονος Ι.Δόρδιος σε μια απο τις πρώτες εμφανίσεις του.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (Τα στοιχεία δόθηκαν Ιανουάριο του 2008)
Ημερομηνία γέννησης: 27-2-1937
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: Μέσος και ιδιαίτερα επιτελικός μέσος, με έμφαση στο σκοράρισμα.
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1953-1960
Ο πρώτος του αγώνας με τα χρώματα της Ελπίδας, ήταν τον Οκτώβριο του 1953, στην Καβάλα, με αντίπαλο τους Φιλίππους. Προηγούμενη ομάδα:
Αρχικά αγωνιζόταν στην ομάδα καλαθοσφάιρισης της Δόξας Δράμας. Ο προπονητής της Δόξας (ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ) τον πρότεινε για την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά πριν προλάβει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, τον ενέταξε η Ελπίδα στην δικιά της ομάδα. Ο άνθρωπος που τον "έφερε" στην Ελπίδα ήταν ο ΝΙΚΗΤΑΣ (φύλακας στο Εθνικό Στάδιο) που πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό της Δράμας.

Αξέχαστα παιχνίδια:
10-4-1955: (Κύπελλο) Π.Α.Ο.Κ.-ΕΛΠΙΔΑ 3-2, στην παράταση.8-2-1958: ΕΛΠΙΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Σερρών 4-11-3-1953: 'Αρης Θεσσαλονίκης - ΕΛΠΙΔΑ 3-2
ΕΛΠΙΣ - 'Αρης Θεσσαλονίκης 2-2 (κύπελλο)

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές:
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Παύλος (Δόξα Δρ.,ένας πραγματικός τζέντελμαν των γηπέδων)
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ (Δόξα Δρ.)
ΙΩΑΝΝΟΥ(Δόξα Δρ.)
ΠΙΣΤΙΚΟΣ(Δόξα Δρ.)
ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ Θανάσης(Δόξα Δρ.)
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (Π.Α.Ο.Κ.)
ΓΕΝΙΤΖΗΣ (Π.Α.Ο.Κ.)
ΚΟΥΪΡΟΥΚΙΔΗΣ (Π.Α.Ο.Κ.)
ΜΟΥΔΟΥΡΑΣ (Ηρακλής Καβάλας)

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ:
"Το ότι έπαιξα στην Ελπίδα και παραμένω λάτρης του Δραμινού ποδοσφαίρου"
Ως καλύτερους συμπαίκτες, θυμάται πάρα πολλούς, με πρώτους τους ΓΙΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗ Στέλιο
ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗ Δ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αντώνιο
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ Κίμωνα
ΤΖΙΒΕΛΕΚΙΔΗ Νικ.
ΠΑΡΑΣΧΟ".
Από προπονητές θυμάται ιδιαίτερα τους:
Αντώνη ΜΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟ
Βασίλη ΒΥΤΙΝΑΡΟ (συνέγραψε πολλά βιβλία αθλητικού περιεχομένου, όπως: "Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ", "Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ" , 'ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ", "Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ", "Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ" κ.α.)
Ιώαννη ΒΑΖΟ (Σμύρνη 1913 - Πειραιάς 1992, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ο.Σ.Φ.Π., ο τοπ σκόρερ των Ελληνικών γηπέδων έχει πετύχει τα πιο πολλά γκολ, 539, από οποιονδήποτε άλλον επιθετικό.)
Νίκο ΠΑΓΚΑΛΟ (Ο μεγαλύτερος δάσκαλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τον Αντ.Αντωνιάδη, διατέλεσε προπονητής σε Δόξα Δρ., Π.Α.Ο.Κ. 1949-50, 1952-53, 1954-55, 1966-68, Ασπίδα Ξάνθης , Τρίκαλα 1973-74 )
Ιωάννη ΒΟΣΚΑ (διατέλεσε βοηθός προπονητή στην Φιορεντίνα)

ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ:"Η συμπεριφορά του τότε Γεν.Αρχηγού (Σαατσόγλου) όταν με ζήτησαν μεταγραφή, μεγαλύτερα σωματεία (ΑΡΗΣ Θ., ΑΠΟΛΛΩΝ Α., ΕΘΝΙΚΟΣ Π. ) και η φράση του Ξεχάστε τον Δόρδιο, είναι ποδοσφαιρικά νεκρός"

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : "Είμαι υπερήφανος, γιατί η ομάδα που λέγεται Πανδραμαϊκός είναι ΑΞΙΟΣ συνεχιστής στην αγνότητα της ιδέας ΕΛΠΙΣ"
"Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, είναι χαρά μου και τιμή μου, όταν βλέπω τα τμήματα ανάπτυξης, με τα 180 παιδιά, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και χαίρομαι ιδιαίτερα για το προπονητικό τμήμα της Ακαδημίας"
"Αυτοί που δουλεύουν για την ιδέα Πανδραμαϊκός, είναι αξιόλογοι άνθρωποι που τους εμπιστεύομαι και θα είμαι κοντά τους σε όποια πλευρά και αν με ζητήσουν"
"Παρακολουθώ των πορεία του Πανδραμαϊκού και εκλιπαρώ τους απανταχού Δραμινούς να τον στηρίξουν"
"Ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι είμαι ένα κομμάτι του Δραμινού αθλητισμού και είμαι για αυτό υπερήφανος. Επιθυμία μου είναι και πάλι να ξαναβγεί η Δράμα στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, της αξίζει να έχει ομάδα στην Α΄Εθνική και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να συνενωθούν όλες οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις της πόλης'"

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Αγωνίστηκε στην μικτή Δράμας και στην ομάδα της ΑΣΔΕΝ.
Κατοικεί στην Θεσσαλονίκη, επιχειρηματίας. Έχει 3 παιδιά και 4 εγγόνια (με έναν εγγονό που βαδίζει ήδη στα χνάρια του)
Διατέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Πανδραμαϊκού.
Οργάνωσε την πρώτη συνάντηση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ελπίδας, στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στην έκδοση του λευκώματος ΕΛΠΙΣ"
Επίσης με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στην Δράμα, μνημόσυνο θανόντων ποδοσφαιριστών και παραγόντων της Ελπίδας Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου