Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
(Τα στοιχεία δόθηκαν Ιούνιο του 2008)

Ημερομηνία γέννησης: 17-2-1937
Τόπος γέννησης:  ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ
Θέση στην ομάδα:  ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ (είχε το ψευδώνυμο Ρόμελ)
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1953-56, 1956-1959

Προηγούμενη ομάδα: Δόξα Μικρόπολης 1951-53
Επόμενη ομάδα: ΠΑΟΚ 1959-60
Ενδιάμεση ομάδα: ΠΑΟ 1956, αγωνίστηκε σε φιλικό με την Α.Ε.Νικαίας, η μεταγραφή αν και ανακοινώθηκε δεν ολοκληρώθηκε.


Αξέχαστα παιχνίδια: ΕΛΠΙΔΑ - ΔΟΞΑ 2-2, ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 2-0 (σκόρερ ο ίδιος)

Ποιο δύσκολος αντίπαλος:  ΛΙΝΟΞΥΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ.
Πιο ευχάριστες αναμνήσεις:  Ο αθλητισμός ήταν οι πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου και διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου ως άνθρωπο. Αν ξαναγεννιόμουν θα ήθελα να γίνω πάλι ποδοσφαιριστής. 
Πιο δυσάρεστη ανάμνηση: Αρκετές αλλά πρέπει να τις αφήνουμε πίσω.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ:  "Με λυπεί που γενικότερα το Δραμινό ποδόσφαιρο που έβγαλε μεγαθήρια σήμερα δεν έχει τις ομάδες του σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Όσο μπορούσα τον Πανδραμαϊκό, που είναι η συνέχεια της Ελπίδας τον βοήθησα".  Η ΕΛΠΙΣ ήταν πανίσχυρη ειδικά επιθετικά με Γερμαντζίδη, Αθανασίου. Με την ευκαιρία στέλνει χαιρετίσματα σε όλους τους Δραμινούς παλαίμαχους και ιδιαίτερα στους Τζιβελεκίδη, Κίμωνα και Νικολαίδη.

Πρόσθετα στοιχεία: Εργάστηκε για πολλά έτη ως προπονητής, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος των προπονητών Μακεδονίας - Θράκης, αντιπρόεδρος των προπονητών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Σήμερα μένει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, είναι συνταξιούχος και έχει μια κόρη υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλίου. 

Ο κ. Σιδηρόπουλος κλείνοντας την επικοινωνία μας, τόνισε πως τον λυπούν οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο και τότε -που έπαιζε αυτός ποδόσφαιρο υπήρχε μόνο το πείραγμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά "Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που συντελεί στην κοινωνικοποίηση των ατόμων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου