Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Μιχάλης

(Καταγραφή στοιχείων: Ιανουάριος 2011)
Βιογραφικό σημείωμα
Έτος γέννησης:
6-10-1946
Τόπος γέννησης:
Δράμα
Θέση στην ομάδα:
χαφ (νο 8), όταν είχε έρθει προπονητής στη Δόξα ο ιταλός ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΑΛΕ, από τον Ο.Σ.Φ.Π., έπαιξε και σαν δεξί αλλά και αριστερό εξτρέμ
Αγωνιστικοί περίοδοι: ΑΡΗΣ Δράμας 1966-1969 (την πρόταση μεταγραφής την έκαναν οι Παναγιώτης Θωίδης και Γιάννης Νίκογλου, στις Σέρρες όπου υπηρετούσε τότε ο Γεωργιάδης), Πανδραμαϊκος 1969-1971 και 1971-1972, με ένα μικρό διάλειμμα που ήταν στην Γερμανία।
Προηγούμενες ομάδες: ξεκίνησε εννέα ετών από τις μικρές ομάδες της Δόξας, μετά έπαιξε στην εφηβική ομάδα και σε ηλικία 16 ½ ετών στην 1η ομάδα της Δόξας (Μαϊος 1963, Δόξα –Παναιγιάλειος 1-0).

Επόμενες ομάδες: -
Αξέχαστα παιχνίδια:

31-1-1971, Πανθρακικός-Πανδραμαϊκός 0-1 (Ζλητίδης 28΄), η πρώτη εκτός έδρας νίκη σε εθνικό πρωτάθλημα. στο 89΄απέκρουσε πέναλτι του Ρακιντζόγλου ο Θ.Μήτρου, το πέναλτι είχε υποδειχθεί σε μια φάση στο σημαιάκι του κόρνερ, ενώ από το 65΄είχε αποβληθεί ο Καραϊσαρλης.

16-5-1971: Φλώρινα - Πανδραμαϊκός 1-0. Ο διαιτητής πάλι έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι από το κέντρο που βρισκόταν, ο τερματοφύλακας μας τότε (Σάκης Διονυσιάδης) τον χτύπησε και απεβλήθη. Όταν συνήλθε με τα πολλά ο διαιτητής έψαχνε τη σφυρίχτρα του που την είχε χάσει (την είχε βάλει στο σορτσάκι του ο Σίμος ο Τσαλογλίδης).

Ποιο δύσκολος αντίπαλος ποδοσφαιριστής: « θα αναφερω τον Τάκη Λουκανίδη, τον Παύλο Γρηγοριάδη και τον Μακη Κοκκόρη που ήταν το κάτι άλλο»
Πιο ευχάριστη ανάμνηση:
«Εμείς είμασταν τότε μια οικογένεια, όλοι είμασταν φίλοι, μια ομαδα φιλων που θελαμε να κρατησουμε την ομαδα στη β΄ εθνική. Δεν είχαμε αντιπαλότητες και περνούσαμε πολύ καλά»
Πιο δυσάρεστη ανάμνηση: «
Όταν δεν μου έκανε ανανέωση συμβολαίου η Δόξα (όταν έπαιζα εκεί) »

Άποψη για τον σημερινό Πανδραμαϊκό: «
Δεν ασχολούμαι αλλά πιστεύω οι λίγοι φίλοι της ομάδας πρέπει να ενδιαφερθούν πιο πολύ, δεν γίνεται ένας άνθρωπος να ανταπεξέλθει. Είναι τιμή για τον Πανδραμ οι ακαδημίες που διαθέτει».
Πρόσθετα στοιχεία:
Ο Μιχάλης Γεωργιάδης είναι παντρεμένος, έχει 2 κόρες, η μεγάλη είναι οικονομολόγος στη Γερμανία και η μικρή σπουδάζει στην Πάντειο. Είναι συνταξιουχος και επέστρεψε για μόνιμη εγκατάσταση πλεον στη Δράμα μετά από 6 χρόνια παραμονής στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου